Home » Ophaling » Ophaling van paardenmest

Ophaling van paardenmest

Met Depoortere BV staan we in voor de ophaling van paardenmest bij maneges en paardenfokkerijen. Wij beschikken hiervoor over alle nodige vergunningen en zijn een erkend mestvoerder bij de Vlaamse Landmaatschappij. U kunt in heel België een beroep doen op ons voor de ophaling van paardenmest.

Ophaling en transport van paardenmest

Ophaling van verschillende soorten paardenmest

De ophaling van paardenmest gebeurt steeds met onze eigen vrachtwagen, die uitgerust is met een grijpkraan. De paardenmest kan op basis van stro, houtkrullen of vlaslemen zijn, wat niet onbelangrijk is. Zo kan enkel paardenmest op basis van stro verwerkt worden tot champignonsubstraat. Andere paardenmest komt hiervoor niet in aanmerking en sowieso mag de mest geen onzuiverheden bevatten en niet ouder dan twee maanden zijn.

Om samen te werken met Depoortere BV moet uw manege over de nodige mestbanknummers beschikken. Wij vinden echter voor alle soorten mest een gepaste oplossing en zijn dus zeker niet kieskeurig. Bovendien kan u in een ruime regio op deze service rekenen, ook als u verder van Kortrijk gelegen bent.

Ophaling en transport van paardenmest
Ophaling en transport van paardenmest

Officieel mestafzetdocument bij elke ophaling

Wekelijks haalt ons team vele vrachtwagen met mest op, maar hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden. De mest moet jong en vers zijn, vrij van afval en de locatie moet vlot bereikbaar zijn voor onze vrachtwagens. Indien u deze zaken afvinkt, kan u rekenen op regelmatige afhalingen, met een officieel mestafzetdocument bij elke afhaling. Dat document is uw bewijs dat de mest op een milieuvriendelijke wijze verwerkt wordt.

Depoortere BV is voor de ophaling van uw paardenmest een betrouwbare en ervaren partner. Wij zorgen dan ook steeds voor een persoonlijke aanpak op maat, zodat u zich als klant helemaal geen zorgen hoeft te maken over deze ophalingen.

Wilt u samenwerken met Depoortere BV of heeft u nog vragen over onze diensten?